maanantai 10. syyskuuta 2012

Tapaa uusi vieraileva sisustusasiantuntijamme


Tulan Vainio on Perfect Homen vieraileva sisustusasiantuntijamme ja tulee tästä päivästä lähtien kirjoittamaan meille ajankohtaisista ja sisustamiseen liittyvistä asioista. Lue lisää mitä sisustamisen saralla tapahtuu.


Tervetuloa seuraamaan blogiani http://blog.perfecthome.fi/ sivuilla. Blogissa pyrin tuomaan esille ajankohtaisia asioita, esineitä, materiaaleja ja ilmiöitä tai muuten vain mielenkiintoisia juttuja.
Tällä hetkellä työskentelen itse muodin parissa, mutta olen valmistunut sisustussuunnitelijaksi. Sisustus on intohimoni.
Tulan Vainio, Perfect Homen sisustusasiantuntija
Koti ja keittiö-lehden järjestämä  Muotogaala järjestettiin nyt syyskuun alussa jo toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma sai suuren suosion ja lehdessä päätettiin tehdä tapahtumasta jokavuotinen. 

Muotogaalan kutsu
Ilta-aurinko paistoi kauniisti Finlandia-talon kylkeen, kun saavuin taksilla Muotogaalaan. Väkeä oli saapunut paikalle jo hyvin, kaikki loistivat juhlaelegansseissaan. Juhlatilan aulassa raikui iloinen puheen sorina ja nauru kaikui seinillä. Tänne ovat vieraat tulleet viihtymään.
Perinteisen kuohuvan sijaan tarjoilija toi minulle herkullisen näköisen drinkin, jonka vadelmanpunaisessa kuohussa ui siro valkoinen kukka. Syyskuun illassa tuo drinkki toi mieleen kesän ja helteisen terassin.
Alkudrinkki, kuva Koti ja Keittiön netti-sivuilta

Gaala-salin pöydät oli katettu hienoimpiinsa. Puhtaan valkoiset pöytäliinat, kirkkaat lasit ja tunnelmalliset kynttilät. Tila oli kutsuva ja tunnelma lämmin. Vieraat kerääntyivät pyöreiden pöytien ääreen ja saimme kaikki uusia valloittavia tuttavuuksia sekä aina hyödyllisiä kontakteja.

Yksi illan mielenkiintoisimmista henkilöistä pöytäseurueessani oli eräs herrasmies. Siinä oli ihminen, joka persoonallaan sai hetkessä kaikki valloitettua. Hän on asunut New Yorkissa jo 18 vuotta ja toimii konsulttina. Sisustusihmisenä tietysti käytin saman tien tilaisuuden hyväkseni ja aloin utelemaan parhaita paikkoja ja tapahtumia.

Muotogaalan kattaus. PS. Muista kattaus kilpailu, joka on käynnissä blogissamme. Katso lisä-ohjeet tästä.

Parhaat sisustusmessut New Yorkissa ovat kuulemma  International Contemporary Furniture Fair (ICFF), jotka ovat suurimmat messut Milanon huonekalumessujen jälkeen. Silti ne ovat hänen mukaansa ”ihmisen kokoiset messut”, tarkoittaen, että tavaramäärä ei ole liian suuri ja hämmentävä, mutta messuilta saa kuitenkin irti paljon ja uusia ideoita. Samaan aikaan näiden messujen kanssa järjestetään myös New York Design week, jolloin ympäri kaupunkia tapahtuu.

 Kiinnostavimmat alueet New Yorkissa designin kannalta ovat tällä hetkellä Meatpacking district, Brooklyn sekä NOLITA (North of Little Italy). Myös SOHO (South of Houston (Street)) pitää edelleen pintansa, mutta se alkaa myös jo olemaan – ainakin paikallisten silmissä – hieman nähty.
Alku ruoka vs. pääruoka
Hänellä itsellään on mitä mainioimmat näkymät. Asunnon ikkunat avautuvat Times Squarelle ja toisesta päästä ikkunasta näkyy Empire State Building. Työtilansa hän on myös saanut järjestettyä asunnon yhteyteen. Paikka kuulostaa ihanteelliselta, mutta aiheuttaa kuulemma arjen askareissa myös hieman haasteita. Ulko-ovesta ulos tultaessa, kun vastaan tulee valtava ihmispaljous, on turha kuvitellakaan kulkevansa siellä isojen ruokaostoskassien kanssa.

Olimme kaikki tulleet paikalle kuulemaan uudet Muoto-palkintojen voittajat, joita palkittiin useassa eri sarjassa – kattaustuote, sisustustuote, kaluste, lupaus, tekstiili ja elämäntyö. Ilta soljui eteenpäin mukavasti välillä Pekka Terävän loihtimia herkkuja nauttien ja välillä mahtavia designtekoja katsellen ja kuunnellen. Kuulimme paljon liikuttavia sanoja, desiginin merkitystä eri suunnittelijoille sekä erilaisia tarinoita suunnittelijoiden elämän varrelta. Toistuvana viestinä esiin nousi kuitenkin viesti designista arkea parantavana asiana. Design on laadukasta ja tarkoitettu kestämään.

Palkintoja saivat:
VALAISIN – Raadin valitsemana Ville Kokkonen, White-valaisinsarja sekä yleisön valitsemana Tapio Anttila, TIP-valaisinsarja
DESIGN TEKO – Jalo Helsinki, Kupu- ja Lento-palovaroittimet
KATTAUSTUOTE – Nathalie Lähdenmäki
SISUSTUSTUOTE – Raadin valitsemana Harri Koskinen, Kupu-palovaroitin sekä yleisön valitsemana Ilkka Suppanen, Kaasa-sisustustakka
KALUSTE – Kari Virtanen ja Nikari Oy
LUPAUS – Visa Malinen & Jussi Takkinen
TEKSTIILI – Raadin valitsemana Saana Sipilä ja Olli Sallinen, Yö metsässä sekä yleisön valitsemana Anu Leinonen, Kaste ja Lähde
ELÄMÄNTYÖ – Olavi Lindén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti