tiistai 2. lokakuuta 2012

VALOA

Katson ikkunasta ja edessäni näkyy harmaata usvaa. Taivas on harmaa ja ilmassa leijuu pienen pieniä vesihiukkasia, jotka tekevät edessä olevasta ilmasta unenomaisen. Kun lasken katseeni alaspäin, silmiäni hivelee väriloisto, johon puut ja pensaat ovat puhjenneet. On syksy.
Sisällä näyttää lähes masentavan harmaalta. Kesän valoinen aika on ohi ja alkamassa on meille niin tuttu pimeä syksy ja talvi. Pimeydessä ja harmaudessa on kuitenkin positiiviset puolensa. On valojen aika – on kynttilöiden ja valaisimien aika.
Syksyn Habitare-messuilla vastaani tuli monen monta toinen toistaan ihanampaa valaisinta. Oli täysin uusia tuttavuuksia, sekä vanhoja klassikoita. Designverkkokaupan osastolla katseeni vangitsi Arturo Alvarezin ”Tina” valaisin, joka on kuulemma saanut nimensä Arturon fanittamalta Tina Turnerilta. Yhdennäköisyys on kieltämättä nähtävissä. 

Tina valaisin

Saman suunnittelijan käsistä oli peräisin myös Nevo piccola pöytävalaisin. Sen ruusumainen ulkonäkö hurmaa romanttisen modernilla tavalla. Se tuo pehmeyttä selkeään skandinaaviseen sisustukseen, mutta on samalla yksinkertaisen kaunis. Materiaalina on nerokas metalliverkon ja silikonin yhdistelmä.

Nevo piccola valaisin

Itse rakastan kynttilöiden leikittelevää, eloisaa liekkiä. Syksyn ja talven pimeyden laskeutuessa valtaavat erilaiset lyhdyt kotimme niin sisältä kuin ulkoa. Uusin löytöni on aivan ihanat paperipussilyhdyt, jotka on tehty paloturvallisesta paperista. Ne luovat helposti näyttävän ja lämpimän tunnelman. Tuikkukynttilöiden valo leviää pussin kylkeä pitkin luoden kauniin hehkun. Itse hankin lyhdyt englantilaisesta verkkokaupasta, koska kotimaisissa sisustusliikkeissä paperipussilyhdyt ovat vielä aika arvokkaita.
Paperipussilyhdyt
Toinen tämän syksyn suosikkini on romanttinen sydänlyhty. Sen pintaa koristaa pitsimäinen kuviointi, joka heijastuu kauniisti seinille. Pitsihän on muodissakin tämän syksyn ehdoton hitti. Klassisella kauneudellaan se hurmaa jokaisen.
Kävin juuri myös Tallinnassa rakkaiden ystävieni kanssa, mistä teimme uusia lyhtylöytöjä. Norr11.com liike on täynnä aivan ihania asioita ja mikä parasta – kuljetus Eurooppaan on ilmainen. Täältä löysin kotiimme uuden lyhdyn, joka tulee toimittamaan sisustustakan virkaa.

Nor 11.com myymälä
Edessämme on pimeä aika, mutta valaiskaamme se kynttilöin ja ihanin valaisimin. Itse taidan piakkoin käydä kaivamassa varastosta suosikki pihalyhtyni, jota mieheni kutsuu leikkimökiksi – tämä kertokoon lyhdyn koosta kaiken tarpeellisen. Olen myös haaveillut Perfect Homen syksyn uudesta Melbourne lyhdystä, joka sopisi mainiosti yllä olevan Norr 11.com lyhdyn kanssa. Ihanaa suunnitella mihin tulee lisää valoa :)

Perfect Homen Melbourne lyhty
Ihanan lämmintä ja valon rikastamaa syksyä.

Terveisin,
Tulan Vainio, Perfect Homen vieraileva sisustusbloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti