torstai 7. helmikuuta 2013

Oletko kiinnostunut työskentelemään sisustamisen parissa?

Oletko sinä yksi heistä, joka on miettinyt minkälaista on olla tuote-esittelijänä Perfect Homella? Olemme jutelleet uuden tuote-esittelijämme Jaana Lehtosen kanssa, kysyäksemme minkälaista on todellisuudessa toimia esittelijänä. Ehkä tämä innostaa sinua aloittamaan?
Jaana Lehtonen

Minkä takia halusit ryhtyä tuote-esittelijäksi? 
Halusin ryhtyä tuote-esittelijäksi, koska ihastuin Perfect Homen tuotteisiin heti, kun näin ne ensimmäisen kerran. Olen ollut aikaisemmin mausteiden tuote-esittelijä, joten tiedän millaista työ on, mutta nyt halusin tutustua ihan uusiin tuotteisiin. Halusin myös hankkia niitä ihanuuksia itselleni ja esitellä niitä ystävilleni. Perfect Homen tuotteista löytyy jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle sopivia tuotteita, joten ajattelin, että ne kiinnostaisivat myös muitakin.

Kuinka kauan olet ollut tuote-esittelijänä?
Olen aloittanut tämän vuoden tammikuussa.

Mitä pidät tuote-esittelijän työstä?
Työ on mielenkiintoista ja tässä saa olla tekemisissä monenlaisten mukavien ihmisten kanssa. Ihanien ja laadukkaiden tuotteiden esittely ja myyminen ovat hauskaa ja haasteellista työtä. Jokainen esittelykerta on erilainen riippuen emännästä ja vieraista. Huumorilla kaikista tilanteista on tähän mennessä selvitty.

Miten pääsit alkuun ?
Alkuun pääsemisessä minua auttoi todella paljon, että minulla oli niin hyvä rekrytoija. Häneltä sain sekä ensimmäiset kutsut että tietoa, tukea ja kannustusta! Kiitos siitä siis Jenni Menander! Ilman sinua en olisi selvinnyt tähän asti!

Onko vaikeata saada emäntiä kutsuille? 
Emäntien löytäminen on aluksi haasteellista. Itse olen saanut uusia emäntiä kutsuilta ja laittamalla viestejä ystäville. Parit kutsut olen saanut myös niin, että ns. puskaradio on toiminut. Joka puolella kannattaa mainita, että on aloittanut tuote-esittelijänä, jolloin joku saattaa aina kiinnostua ja varata kutsut. Itse olen huomannut, että esitteitä, jossa omat yhteystiedot, kannattaa olla aina mukana. Välillä ihan yllättävissä paikoissakin on kysytty niitä. Itsekin olen huomannut, että vielä rohkeammin pitäisi mainostaa itseään ja kysellä kutsuhalukkuutta. Siinä siis vielä paljon opittavaa, mutta oikealla tiellä ollaan! :-)

Kuinka paljon aikaa käytät tuote-esittelijän työhön?
Kyllähän tähän aikaa menee... :-) Kutsujen lisäksi tuotteiden käsittelyyn, tilauksiin ja esittelyjen valmisteluun kuluu näin alussa todella paljon aikaa, mutta eiköhän ne ajan kanssa ala rutinoitua ja samalla nopeutua. Itse olen kotona nuorimmaisen kanssa ja teen samalla opintojani loppuun, joten aikaa tuote-esittelyille minulla on viikossa aika paljon. Olisin valmis pitämään kutsuja enemmänkin kuin tähän mennessä on ollut.

Suosittelisitko muillekin ryhtyä Perfect Home tuote-esittelijäksi ja miksi ? 
Todellakin, työ on mielenkiintoista, hauskaa ja haasteellista. Jos tykkää olla erilaisten ihmisten kanssa, on sosiaalinen, ei hermostu turhista ja rakastaa sisustamista, niin ehdottomasti mukaan! Enemmän tämä antaa kuin ottaa!

Onko sinulla antaa vinkkejä uudelle aloittavalle tuote-esittelijälle? 
Rohkeasti kannattaa mainostaa itseään ja olla avoin erilaisille mahdollisuuksille. Ei kannata hermostua, jos kutsuja ei heti ole 5 viikossa ja rahaa ei virtaa ovista ja ikkunoista. Kärsivällisyyttä tämä vaatii, mutta hei, koko ajan saa olla tekemisissä ihanien sisustustuotteiden kanssa, joissa silmä lepää! Bonuksena vielä siitä tienaakin olemalla ahkera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti